Иронија судбине (1975)

Име филма: Иронија судбине
У оригиналу: Ирония судьбы, или С лёгким паром!
Држава: СССР
Језик: Руски
Режија: Ељдар Рјазанов
Жанр: Ромаса, Комедија

Глумци:
Андреј Мјагков … Жења
Барбара Бриљска … Нађа
Јури Јаковљев … Иполит
Олга Науменко … Гаља

Трајање: 192 min

Оцена:

Коментар:
Традиционално пред сваку новогодишњу ноћ Жења са својим пријатељима борави у сауни. Они се тамо купају, пију, радују новој години … Ове године су се толико напили, да су грешком Жењу ставили у авион и послали у Лењинград. Пијани Жења ништа не схвата шта се догодило. У Лењинграду узима такси, говори своју адресу, откључава туђ стан, и баца се на кревет. Недуго затим у стану се појављује млада власница стана, која очекује свог вереника да са њим проведе новогодишњу ноћ.

„Иронија судбине“ се приказује за сваку Нову годину већ 30 година. Многи га сматрају најпопуларнијим совјетским филмом свих времена.

Наставак: Иронија судбине: Наставак (2007)

Торент:
http://www.new-rutor.org/torrent/66709/ironija-sudby-ili-s-ljogkim-parom!-1975-dvdrip-avc

Превод:
http://rs.titlovi.com/prevodi/ironiya-sudby–ili-s-legkim-parom–aka-the-irony-of-fate–or-enjoy-your-bath–108792/

Везе:

Слике:
Ironija Sudbine (1975) 01Ironija Sudbine (1975) 02Ironija Sudbine (1975) 03Ironija Sudbine (1975) 04Ironija Sudbine (1975) 05Ironija Sudbine (1975) 06Ironija Sudbine (1975) 07Ironija Sudbine (1975) 08Ironija Sudbine (1975) 09Ironija Sudbine (1975) 10

Categories: комедија, романса | Ознаке: , , , | 5 коментара

Кретање чланака

5 thoughts on “Иронија судбине (1975)

 1. nglisic

  Култни совјетски филм. Чуо сам да је многим Русима већ досадио, али свеједно га сваке Нове године гледају :)Препоручујем.

  Свиђа ми се

 2. Dragan

  vrlo zanimljiva Ideja za film.
  film sam odgledao u jednom dahu.

  Свиђа ми се

 3. caligula

  skidam

  Свиђа ми се

 4. Облакодер

  Добар филм, незаобилазан за поклонике руске кинематографије. Колико је само простодушне доброте и топлине изашло из руског народа у том кратком периоду „совјетске идиле“. Ово је један од филмова у којем се тачно осећа умор од укалупљеног суморног система, и очајна потреба за нечим личним и посебним. Контраст је овде тако оштро наглашен: исти станови, исти намештај, исте сиве зграде, цели градови исти, без дрвцета, све је једно велико пчелиње саће, застрашујућа једноличност… Живот херметички затворен, средња класа, сви стоје постројени и гледају се у потиљак, нико не иступа, и сви су задовољни малим, и наизглед срећни, тек се са понеким појединцем судбина поигра, онако из хира, и онда он открива да постоји и нека лепша срећа… Овај филм јасно показује неутаживу жеђ индивиде за рушењем стереотипа, макар и кроз судбински, ироничан обрт у којем се ствари дешавају ван шаблона, где песма незаустављиво хрли напоље кроз прозор, као песма птице у кавезу чији пој вапи ка дрвећу. Овај филм из тог периода можда макар мало објашњава како је било могуће да ова огромна самоодржива цивилизација прогута удицу „демократије“, која је разровала све што је било изграђено у социјализму. Слично је било и пре када је комунизам срушио Царевину, исто се народ упецао на причу о једнакости и правима за малог човека.

  Свиђа ми се

 5. Филмофил

  Гледао сам овај филм још давно, преко ТВ, 2-3 пута и сваки пут ме је изнова одушевио, Перфектна комедија забуне, у складној мелодрамској комбинацији! Сад ћу га поново погледати, са великим задовољством. И сачувати, да га гледам поново.

  Свиђа ми се

Напишите коментар:

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: